Трикове за безупречен блясък

Специално за любителите на излъсканите до огледален блясък обувки, експертите на Casablanca препоръчват продуктите от категорията вакси – класическата вакса и самолъскащата крем вакса. Продуктите са предназначени единствено за гладка кожа.

Класическата вакса е специално за хората, които обичат да отделят време, за да се погрижат за обувките си. Това е традиционен продукт, любим на поколения, доказал се с безупречните си качества. За да използвате класическата вакса са ви необходими и няколко аксесоари – вълнена кърпа и четка от естествен конски косъм.

Нанасянето на ваксата е с помощта на вълнената кърпа или на малка четка – намазвате малко количество на кърпата и го втривате в обувките с леки движения. След това, оставете обувките да изсъхнат и ги полирайте с четката. Полирането става с резки, дълги движения напред-назад по повърхността на обувката, а естественият косъм не позволява кожата да се надраска по време на полирането. Ако не разполагате с четка, можете да полирате с чиста, суха, вълнена кърпа.

 

Самолъскащата крем вакса е ново поколение продукт, който съчетава качествата на традиционната вакса и редица модерни подобрения – не съдържа силни разтворители, за разлика от класическия продукт. За използването й са нужни само няколко минути и не ви е необходим допълнителен аксесоар за излъскване.

Нанасяте продукта с помощта на специалния апликатор. Поставете малко от самолъскащата крем вакса на апликатора и с леки движения я разнесете по повърхността на обувките. В случай, че с апликатора сте взели по-голямо количество от продукта, можете да изплакнете дунапрена – ваксата е водоразтворима. Ако сте сложили повече върху обувките си – избършете с влажна кърпа и повторете отново. 

Ефектът от самолъскащата крем вакса е поразителен и ще имате своите излъскани до блясък обувки само за няколко минути. Ако искате допълнително да полирате, можете да използвате четка с естествен конски косъм или вълнена кърпа.

назад