Съвети за поддържане на кожа от велур и набук

Перфектно изглеждащите обувки от велур или набук не са само мит. Въпреки специфичния си вид, почистването и освежаването им е лесно и бързо занимание.

Необходимо е да изберете продукта, който отговаря на Вашите предпочитания – спрей за набук или течен реноватор.

Първата стъпка при почистване на обувките е тяхното изчеткване с помощта на специално създадените гъба за набук или четка. Минавайки повърхността с един от двата продукта, вие отстранявате прах, засъхнала мръсотия и власинки и „разрошвате“ кожата. По този начин помагате на продукта, с който ще третирате обувките си да проникне разномерно и в дълбочина за постигане на перфектен резултат.

След стъпката почистване е време да боядисате и освежите обувките си с помощта на продукта, който сте избрали – спрей или течен реноватор.

Ако вашият избор е спрей:

Излезте на проветриво място и разклатете хубаво флакона. Напръскайте обувките със спрея от разстояние около 20см с равномерни движения. Не пръскайте продължително върху един участък, за да избегнете неравномерно наслояване на цвета.

След като равномерно сте напръскали цялата повърхност, оставете обувките си да изсъхнат.

Последната стъпка отново е използване на специалните гъба или четка за набук и велур. С леки движения, „разрошете“ отново кожата, за да й придадете свеж вид.

Воала! Обувките ви са перфектни!

 

Ако изборът ви е течен реноватор:

Разклатете хубаво флакона и внимателно разтъркайте накрайника в кожата. Съдържанието ще се разнесе чрез специалния, дунапренов апликатор, а четките от двете му страни ще помогнат за по-равномерното й нанасяне.

След като хубаво сте обработили обувките си с течния реноватор ги оставете да изсъхнат. Това ще отнеме около 20 минути.

 

Ако искате да постигнете максимален ефект, използвайте отново четката или гъбата за набук. Разрошвайки специфичната кожа от велур или набук, ще дадете свежестта, от която се нуждаят любимите ви обувки!

Вече можете да впечатлявате с безупречните си обувки от велур или набук!

назад